Det Rullende Guitarværksteds logo

Reparationer - Knækket Kasuga hals

Limning af knækket hoved - hvor der mangler en del stumper...

Her har vi en rigtig fed Kasuga D-350. En ypperlig kopi af Martins D-35, måske endda endnu bedre vil nogle mene. Men som den ser ud her er den i en sørgelig forfatning.

Westernguitar med knækket hoved

Hovedet er knækket af i et ganske pænt og enkelt brud. Desværre mangler der en del af finéren på oversiden, ligesom der mangler en del binding (det hvide plastikbånd rundt om hovedet).

Knækket hoved på westernguitar

Nå ja, og flere af de indvendige stivere var løse og skulle atter limes. Naturligvis med varm hudelim, som igennem generationer er blevet brugt af instrumentmagere. Ikke noget epoxy eller kontaktlim her!

Limning indvendigt i akustisk guitar

Nu er hovedet limet fast på halsen (og guitaren er strenget op her på billedet, for jeg kunne ikke vente med at høre hvor godt den lød...)
Men som man kan se mangler der en masse små stykker finér. Det ser herrens ud.

Limet hoved med manglende træ

Jeg kunne desværre ikke finde noget mahogni med helt samme åretegning. Så jeg bruger hvad jeg har der ligner mest, og skærer små stykker finér ud og limer i. Det er det rene puslespil.

Limet guitarhoved med små stykker træ i

Med vandbaseret træbejdse (i pulverform - opløses i varmt vand) finder jeg en nuance der matcher originaltræet.

Guitarhoved

Og sluttelig lakeres med cellouloselak i adskillige lag. Til allersidst limes et stykke binding i nogenlunde samme nuance som resten, og guitaren er færdig. Ikke perfekt, men dejlig alligevel.

Repareret guitarhoved

Pil tilbage Tilbage til "Hvilke reparationer foretager vi"